LET’S EAT GRANDMA – TWO RIBBONS

Artiest info
Website
facebook
Label: Transgressive Records
distr.: PIAS

Rosa Walton en Jenny Hollingworth zijn twee 23-jarige Britse jongedames uit Norwich die als jeugdvriendinnen al sinds 2013 samen het synthpopduo ‘Let’s Eat Grandma’ vormen. In 2016 debuteerden zij op plaat met het album “I, Gemini”, gevolgd door “I’m All Ears” uit 2018 en het in april 2022 op de markt gebrachte album “Two Ribbons” dat we hier in deze recensie voor u zullen evalueren en beoordelen.

De toch wat verbazende groepsnaam werd door de dames gekozen om daarmee aan te tonen dat het plaatsen van een komma in een zin toch wel heel belangrijk kan zijn gezien de sterk verschillende interpretaties van ‘Let’s Eat Grandma’ en ‘Let’s Eat, Grandma’. Deze grammaticale grap zorgde ervoor dat het duo al van bij de start van hun muzikale carrière vlot over de tongen ging bij de Britse muziekliefhebbers, een kwestie van de aandacht blijvend op te eisen.

De twee vrouwen definiëren hun muziek als ‘experimentele sludge pop’, waarbij ‘sludge’ staat voor een extreem subgenre van de ‘heavy metal’-muziek met punkinvloeden. Voor ons lijken de tien tracks op “Two Ribbons” echter meer thuis te horen in het vrolijke door synthesizers gecreëerde elektropopgenre. De zeer dansbare nummers die in het begin op deze plaat opduiken kunnen in de clubs ongetwijfeld veel volk naar de dansvloer laten afzakken. Luister bijvoorbeeld eens naar de songs “Watching You Go” en “Levitation” op de twee video’s die we hieronder aan dit verhaal hebben toegevoegd.

De eerste single die uit het album “Two Ribbons” werd getrokken is het swingende elektropopnummer “Hall Of Mirrors” dat vorig jaar in september al werd gereleased. De als zachte ballad gepresenteerde albumtiteltrack werd in april 2022 tegelijkertijd met het album als tweede single uitgebracht. De tweede helft van deze plaat laat het duo in een heel andere, veel rustigere vorm horen. De songs die ons verder nog op dit album konden bekoren zijn “Happy New Year”, de ballads “Sunday” en “Strange Converations” en het korte liedje “In The Cemetery” dat ze opnamen als een eerbetoon aan muzikant Billy Clayton, de in maart 2019 veel te jong aan botkanker gestorven 22-jarige popzanger en liefje van Jenny Hollingworth.

Vorige maand verscheen van ‘Let’s Eat Grandma’ ook het album “The Bastard Son & The Devil Himself” met daarop de soundtrack die het duo heeft gecomponeerd voor de twee gelijknamige nieuwe populaire ‘Netflix’-series. De twee dames werden eind september in België verwacht voor een optreden in de gezellige ‘Rotonde’-concertzaal van de Botanique in Brussel maar het concert werd ‘last minute’ geannuleerd. ‘Let’s Eat Grandma’ heeft dus nog wat goed te maken naar het Belgische publiek toe. Laat dit voor u een tip zijn om bij een volgende show in ons land eens te gaan luisteren naar de leuke tien tracks van dit derde album “Two Ribbons” waarbij de twee lintjes symbool staan voor de eeuwigdurende vriendschap tussen beide vrouwen.

(valsam)